Telefoonnummer
038 331 5111

Menu

Naafgat & Steekmaat

Wat is een naafgat?

De naafgat van een velg of een auto is het diameter van de cirkel van een velg. De naafgat van auto's zijn vaak vastgesteld. Aan de hand daarvan passen bepaalde velgen wel of niet onder uw auto. Als voorbeeld pakken we de Audi A3. Deze heeft zoals vele Audi's een naafgat van 66.6 millimeter. Velgen met een naafgat onder deze waarde passen niet, maar een velg met een naafgat van bijvoorbeeld 73.1 past wel onder deze auto. Hiervoor worden zogeheten centreerringen gebruikt. Het gebruikt van centreerringen wordt veel toegepast in de velgenbranche. Het gebruik van centreerringen is absoluut veilig en veroorzaakt geen enkele problemen voor het rijgedrag van uw auto. Als u velgen besteld via onze webshop krijgt u altijd de juiste accessoires geleverd zodat uw nieuwe velgenset plug & play gemonteerd kan worden. 

 

 

Wat is een steekmaat?

De steekmaat van een auto is net zoals de naafgat ook vastgesteld. De steekmaat van een auto is de afstand tussen de twee bouten. De meest voorkomende steekmaten zijn 5X100, 5X108, 5X112 en 5X120. Daarnaast zijn er uiteraard ook steekmaten met 4 gaten of zelfs 6 gaten. Besteld u de velgen via onze webshop? Dan hoeft u geen zorgen te maken over de juiste steekmaat voor uw voertuig. Onze velgenconfigurator toont u enkel velgen die exact passen onder uw auto. Vul het kenteken van uw voertuig in via onze kentekentool zodat u het volledige aanbod velgen voor uw auto kunt zien. Heeft u toch nog vragen over de naafgat of steekmaat van uw auto? Contacteer ons zodat één van onze velgenspecialisten u kunnen helpen. 

 

 

Hoe bepaalt u de juiste naafgat- en steekmaat voor uw auto?

Bij SLM Velgen in Kampen bieden wij een velgenconfigurator en kentekentool waarmee u eenvoudig de juiste naafgat- en steekmaat kunt bepalen voor uw specifieke auto. U kunt ook altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste naafgat- en steekmaat voor uw auto.