Telefoonnummer
038 331 5111

Menu

ET Waarde velg

Wat is een ET-waarde?

De ET-waarde van een velg, ook wel bekend als de offset, verwijst naar de afstand van het montagevlak van de naaf tot de middellijn van de velg. Deze waarde wordt gemeten in millimeters en kan positief, negatief, of nul zijn.

 

Bij een positieve ET-waarde bevindt het naafmontagevlak zich aan de wielzijde van het wiel. Hoe hoger de ET-waarde, hoe dieper de velg in de wielkast zit. Aan de andere kant hebben we een negatieve offset, waarbij het montagevlak van de naaf zich aan de remkant van de middellijn van het wiel bevindt. Hoe lager de ET-waarde, hoe verder de velg uitsteekt buiten de wielkast. De nul-ET is de oorspronkelijke ET-waarde van de auto. Hieronder is een eenvoudige afbeelding van een positieve ET-waarde, negatieve ET-waarde, en een nul-ET.

 

Hoe vind ik mijn ET-waarde?

Het is mogelijk om uw ET-waarde eenvoudig te vinden aan de achterkant van uw huidige velgen. Meestal wordt deze aangegeven met ET 45, IS 45 of offset 45. In dit voorbeeld zou de 45 een positieve offset van 45 millimeter betekenen. Let op: bij auto's met een breedset configuratie zoals een BMW, Mercedes, of Porsche, kunnen de achtervelgen een andere ET-waarde hebben dan de voorvelgen.

 

De gemakkelijkste manier om geschikte velgen voor uw auto te vinden, is via de handige kentekentool op onze website, SLM Velgen. Nadat u uw kenteken heeft ingevuld, worden alle passende velgen voor uw auto weergegeven. Deze velgen zijn zorgvuldig geselecteerd binnen een bepaald bereik dat geschikt is voor uw auto, waardoor u altijd zeker bent van de juiste keuze.

Wat zijn de gevolgen van een verkeerde ET-waarde?

Het monteren van velgen met een ongeschikte ET-waarde kan verschillende nadelige gevolgen hebben voor uw auto. Als de ET-waarde te hoog is, kunnen de velgen of wielen aan de binnenkant van uw auto schuren, wat kan leiden tot schade aan uw velgen, banden, en de carrosserie van uw auto. Bij een te lage ET-waarde kunnen de velgen buiten de wielkasten vallen, wat kan leiden tot schade aan de wielkasten.

 

Er zijn echter enkele gevallen waarin een afwijkende ET-waarde voor uw voertuig mogelijk is. In deze gevallen raden we u aan contact op te nemen met onze experts bij SLM Velgen. We kunnen u dan adviseren over de beste opties en mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

 

Bij SLM Velgen zijn we gespecialiseerd in het aanbieden van de juiste velgen met de juiste ET-waarde. Onze velgenconfigurator is ontworpen om u een breed scala aan passende velgen voor uw voertuig te laten zien, allemaal met de juiste ET-waarde en specificaties. Als u zoekt op automerk en model, wordt een lijst van alle velgen die onder het gekozen voertuig passen, getoond. Deze service helpt u niet alleen bij het vinden van de perfecte velgen voor uw auto, maar verzekert u ook van de kwaliteit en veiligheid van uw aankoop. Voor verdere vragen of ondersteuning, neem gerust contact met ons op.