Telefoonnummer
038 331 5111

Menu

ET Waarde velg

Wat is een ET waarde ?

De ET waarde van een velg is de afstand van het montagevlak van de naaf tot de hartlijn van het velg. De ET waarde van de velg wordt gemeten in millimeters en resulteert in een positieve, negatieve of nul-ET. Een positieve ET waarde is wanneer het naafmontagevlak zich naar de voorzijde of wielzijde van het wiel bevindt. Hoe hoger de ET waarde, hoe verder de velg naar binnen gaat. Een negatieve offset is wanneer het montagevlak van de naaf naar de achterkant of de remkant van de middellijn van het wiel is gericht. Hoe lager de ET waarde, hoe verder de velg naar buiten gaat. Een nul-ET is de originele ET waarde van de auto. Hieronder een simpele weergave van een positieve ET waarde, negatieve ET waarde en een nul-ET. 

 

 

Wat is mijn ET waarde ?

De ET waarde kunt u vaak gemakkelijk vinden aan de achterkant van uw huidige velgen. Vaak wordt het aangegeven met ET 45 / IS 45 of offset 45. de 45 is hierbij een positieve offset van 45 millimeter. Let wel op: bij auto's met een breedset configuratie zoals bijvoorbeeld een BMW, Mercedes of een Porsche, kan het zijn dat de achtervelgen een afwijkende ET waarde hebben ten opzichte van de voorvelgen. De gemakkelijkste manier om velgen voor uw auto te zoeken is via onze handige kentekentool! Nadat u uw kenteken hebt ingevuld ziet u alle passende velgen voor uw auto. Deze velgen zijn geselecteerd door middel van een bepaalde range welke geschikt is voor uw auto. Zo bent u zeker van de juiste velgen voor uw auto.

 

Wat zijn de gevolgen van een verkeerde ET waarde?

Er zijn een aantal gevolgen van het monteren van velgen met een ET waarde die buiten de range vallen voor uw auto. Bij een te hoge positieve ET waarde is er een kans dat de velgen / wielen tegen de binnenkant van uw auto zullen schuren. Dit heeft ten gevolge dat u schade krijgt aan uw velgen en banden, maar ook aan het carosserie van uw auto. Bij een te lage ET waarde, vallen de velgen buiten de wielkasten met als gevolg dat er kans is op schade aan uw wielkasten. In enkele gevallen is een afwijkende ET waarde voor uw voertuig zeker mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!