Telefoonnummer
038 331 5111

Menu

BREEDSET

Wat is een breedset configuratie?

Een breedset configuratie is een combinatie van velgen waarbij de breedte van de velgen op de achteras van de auto groter is dan de velgen op de vooras. Dit wordt vaak gebruikt bij sportieve auto's zoals BMW, Mercedes en Porsche, maar ook bij exotische sportwagens zoals Aston Martin, Mclaren en Ferrari.  Vaak zijn dit achterwiel- of vierwiel aangedreven auto's.  Naast het feit dat de velgen breder zijn bij een breedset configuratie, worden de banden uiteraard ook breder.  Door de breedset configuratie wordt niet alleen de uitstraling van de auto verbeterd, maar wordt ook de wegligging en grip op de weg verbeterd. Als voorbeeld pakken we een BMW 5 serie G30. Deze auto's gebruiken een breedset configuratie met als bandenmaat voor in 20 inch 2453520 en achter 2753020. Hiermee is er meer tractie en dynamisch rijgedrag te behalen. Daarnaast is het ook mogelijk dat er een grotere inchmaat wordt gebruikt voor de achteras. Een voorbeeld hier van is de nieuwe BMW M4 G82 waarbij er een 19 inch velg voor de vooras wordt gebruikt en een 20 inch velg voor de achteras.

 

 

Breedset velgen bij SLM Velgen in Kampen

Bent u op zoek naar breedset velgen voor uw Mercedes, BMW of een andere auto? Bij SLM Velgen in Kampen hebben we een groot assortiment aan breedset velgen van diverse merken. Een breedset configuratie geeft niet alleen een sportieve uitstraling aan uw auto, maar zorgt ook voor meer grip en betere wegligging. In combinatie met de juiste bandenmaat en kwaliteit banden kan een breedset configuratie uw rijervaring aanzienlijk verbeteren.

 

Concave velgen

Bij breedset velgen wordt vaak gebruik gemaakt van concave velgen. Dit betekent dat de velgen aan de achterkant van de auto dieper liggen dan de velgen aan de voorkant van de auto. Dit zorgt voor een sportieve en agressieve uitstraling van de auto. Bij SLM Velgen hebben we diverse concave velgen beschikbaar voor diverse automerken en modellen. Via onze webshop is het mogelijk om een breedset te selecteren. Dit kunt u gemakkelijk selecteren via onze filtermogelijkheden. Uiteraard moet uw auto wel geschikt zijn voor een breedset configuratie. Voorbeelden van velgenmerken die een breedset combinatie hebben binnen ons assortiment zijn bijvoorbeeld Artform, BBS, Breyton, Concaver, JR wheels, Ispiri, Veemann, Vörsteiner, Yanar Wheels

Mercedes Breedset Velgen

Voor Mercedes hebben we een ruim aanbod aan breedset velgen beschikbaar. Van merken zoals Artform, BBS, Breyton, Concaver, JR wheels, Ispiri, Veemann en Vörsteiner bieden wij breedset combinaties voor diverse modellen Mercedes aan. Met behulp van onze velgen configurator kunt u gemakkelijk een geschikte set velgen vinden voor uw Mercedes.

BMW Breedset Velgen

Ook voor BMW hebben we een groot aanbod aan breedset velgen van diverse merken zoals Artform, BBS, Breyton, Concaver, JR wheels, Ispiri, Veemann Vörsteiner en Yanar Wheels. Met onze velgen configurator kunt u gemakkelijk een geschikte set velgen vinden voor uw BMW.

Advies op maat

Heeft u vragen over breedset velgen of bent u op zoek naar advies op maat voor uw auto? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste velgen voor uw auto. U kunt ons bereiken via e-mail, WhatsApp of telefoon op 038 33 15 111. Bij SLM Velgen in Kampen bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit velgen en een uitstekende service.