Telefoonnummer
038 331 5111

Menu

Autobanden & Velgen

Gegarandeerd de gaafste uitstraling!

Bekijk assortiment
Nieuw velgen assortiment
Autobanden & Velgen
Accesoires & Meer

Getrokken banden: de oplossing voor bredere velgen

Als het aankomt op getrokken banden, dan is er voor autoliefhebbers geen middenweg. Of men vindt het mooi, of men trapt op de rem bij het idee. Maar wist u dat het trekken van banden uit noodzaak en vindingrijkheid is ontstaan? Daar leest u verderop meer over. Het resultaat is in ieder geval, dat we met deze techniek uw huidige band op een bredere velg kunnen monteren. Kom naar onze showroom in Kampen en wie weet rijdt u driftend weg met een mooie nieuwe velgenset met getrokken banden.

Grip op de weg

Een kleine waarschuwing is wel op z’n plaats: met getrokken banden kunt u driften als een baas. Dat komt doordat de band wat boller komt te staan. Om diezelfde reden heeft u iets minder grip op de weg. We raden dan ook aan om voorzichtig te rijden met getrokken banden. Helemaal op hogere snelheden. En het driften, dat doen we natuurlijk alleen op het circuit of eigen terrein.

Getrokken banden: hoe komen ze erbij?

In Nederland geldt de APK-regel, dat het loopvlak van uw banden niet meer dan 3 cm voorbij uw spatborden uitsteekt. Soortgelijke regels gelden en golden ook in Duitsland. Een paar jungns aldaar hebben hier iets op bedacht. De band mag misschien niet te ver uitsteken, maar de wetgeving zegt niets over de velg. En zo ontstond het fenomeen getrokken banden. Ze monteerden een band op een velg, die eigenlijk te

breed was voor deze band. Hierdoor kwam de band weliswaar wat schuiner en strakker op de velg te staan, maar de Kraftfahrt-Bundesamt had er niks tegenin te brengen. Vindingrijkheid zit de meeste auto-stylers nou eenmaal in het bloed.

Toch die mooie velgen kopen

Normaal gesproken prijzen we onze handige kenteken-tool aan, waarmee u gemakkelijk nieuwe velgen vindt die op uw auto passen. Deze vindt u in onze velgen-webshop. Getrokken banden monteren we echter juist op velgen die eigenlijk te breed zijn. Geen nood: wij hebben altijd meer dan 2000 velgen op voorraad in onze showroom in Kampen. Kom eens langs om de mogelijkheden met getrokken banden te bespreken. We kunnen dan direct kijken welke velgen mogelijk zijn én deze ter plekke onder uw auto passen. Wie weet kunt u dan toch die mooie velgen kopen, die u al zo lang op het oog had.

Getrokken banden monteren

Bent u ook gevallen voor de looks van getrokken banden, of ziet u het wel zitten om een goed potje te driften op de niet-openbare weg? Onze showroom en bandentrekcentrum in Kampen is zes dagen per week geopend. We zijn u graag persoonlijk en deskundig van dienst. Wilt u getrokken banden laten monteren? Heeft u vragen over getrokken banden, velgen passen of iets anders? Neem contact met ons op via e-mail, Whatsapp of telefoon.