Telefoonnummer
038 331 5111

Menu

Winterbanden

Winterbanden: de juiste keuze voor de koude maanden

Wanneer de temperaturen dalen en de wegen glad worden, is het belangrijk om de juiste banden op uw voertuig te hebben. Winterbanden zijn speciaal ontworpen voor gebruik tijdens de wintermaanden en zorgen voor een betere grip en veiligheid op koude en besneeuwde wegen. In deze tekst zullen we u meer vertellen over wat winterbanden precies zijn, wanneer u ze moet gebruiken en hoe u ze kunt verkrijgen via onze bandenconfigurator.

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden zijn gemaakt van een speciaal rubbermengsel dat zorgt voor een betere grip op koude en besneeuwde wegen. Dit maakt ze veiliger en efficiënter dan all-season banden of zomerbanden tijdens winterse weersomstandigheden. Winterbanden hebben vaak een dieper profiel dan andere bandensoorten, wat helpt bij het wegwerken van sneeuw en ijs.

Wanneer moet u winterbanden gebruiken?

Winterbanden worden aanbevolen voor gebruik als de temperatuur onder de 7 graden Celsius daalt. Dit is omdat het rubber van all-season en zomerbanden dan hard wordt en de grip afneemt. Bovendien zijn winterbanden ook aanbevolen voor gebruik bij sneeuw- of ijzel weersomstandigheden, omdat ze een dieper profiel hebben dat helpt bij het wegwerken van sneeuw en ijs.

Onze bandenconfigurator

Bij SLM Autobanden & Velgen kunt u eenvoudig via onze bandenconfigurator winterbanden bekijken. Door uw kenteken in te vullen toont onze configurator direct welke banden geschikt zijn voor uw voertuig. Zo kunt u op een snelle en gemakkelijke manier de juiste winterbanden voor uw auto kiezen.

Prijzen inclusief montage en balanceren

Onze prijzen voor winterbanden zijn altijd inclusief montage en balanceren. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten en kunt u direct de weg op met veilige banden.

Onze locatie en contactinformatie

Ons bedrijf is gevestigd in Kampen, en we zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de omgeving Zwolle, Emmeloord, Lelystad, Ijsselmuiden. Heeft u vragen over onze winterbanden of onze configurator, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoon: +31(0)38 33 15 111 of email: info@slmvelgen.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder met al uw vragen over winterbanden en onze bandenconfigurator. Wij staan klaar om u te helpen met de juiste keuze voor uw veiligheid tijdens de koude maanden.